31 Temmuz 2009 Cuma

Meğer limonata içmeyi ne çok seviyormuşuz:)

Türk limonata pazarı bir yıl içinde yüzde 283 oranında büyümüş!

Tüketicilerin limonataya olan eğilimlerini sezen meyve suyu üreticilerinin yatırımlarını artırması ile geçen yıl mayıs ayında yıllık 4 milyon TL’yi ifade eden limonata sektörü yaklaşık 3 kat büyüyerek 15.5 milyon TL’ye ulaşmış!

Benim gibi sağlık ve doğallığa önem verenlere sağlıklı bir seçenek sunmak amacıyla meyve suyu üreticileri de limonata üretimine başladı.

Neden Limonata?

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren A ve C vitamini deposu olan limon, yaz sıcaklarında serinlemek için en eski ve bilinen hali ile karşımıza çıkıyor; limonata. Oysa ki limonatanın yanı sıra, limon meyvesinin herhangi bir meyveli içecekte kullanılması veya yenmesi, özellikle yaz döneminde birçok fayda sağlıyor. İştah açıcı olan ancak aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak, idrar sökücü özelliği de bulunan limon, damar sertliği ve tıkanıklığını da önlemeye yardımcı oluyor. Yazın sıcağında oluşan soğuk algınlığı, nezle, grip ve öksürük gibi rahatsızlıkları en aza indirmeye önemli ölçüde katkıda bulunan limonun suyu, hastalığa karşı serin bir seçenek… Ağız sağlığında da önemli rol oynayan limon, diş ve diş etlerini kuvvetlendiriyor ve ufak darbeler ile meydana gelen kanamaları engelliyor. Demirin kana geçmesini kolaylaştıran limon, özellikle bitkisel besinlerdeki demirlerin kullanımını 2–3 kez artırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder